HTML

Egy nappal a vége előtt

Mi a faszt írja ide? Idegbajt kapok, wazze!

Friss topikok

Linkblog

Ízirájders

2007.07.20. 18:35 mentalraptor (törölt)

Az én gyerekkoromban csak a matchbox és az autóskártya volt. Nem volt SEGA Rallye, PlayStation és XBox sem. Mindig arról álmodoztam, ha nagy leszek, majd megvásárolgatom azokat az autókat, amik a kártyán vannak. Mondanom sem kell, hogy ez nem sikerült maradéktalanul. Ugyan hogy bírnék kifizetni egy Lamborghini Miura-t? Az életérzés azért elkísért mindvégig. Az első autóm egy Talbot Matra Murena volt, ami egy bukólámpás, egymás melletti három üléses kis szörny. Csak az igazi ízirájderek tudják, mi a különbség egy Murena 2.2 és 2.2S-es között. Nekem S-es van. Mindösszesen 400 darab készült belőle. Később vettem egy Porsche 928GTS-t, Néhány Mercedest és BMW-t. Vonzódom a régi autókhoz. Persze, van olyan is, amivel hétköznap járhatok. 4000cm3 alatt nem tartok autót. Ez a mániám. Ezért is bosszant, de kibaszottul, maikor azt látom a gennycsatornákon, hozzá nem értő makimajmok "tesztelnek" menő kocsikat. Most például két 20 év körüli ostoba picsa mesél a Harley Davidson feeling-ről. Na, elmentek a jókurva... Aztán ott van a Gyulai Balázs nevű szerencsétlen flótás, aki nemrég egy Ferrari F430-as volánja mögött feszengett, miközben a Hungaroringen "döngetett" második sebességi fokozatban kb. 60-nal. Mindeközben a menetstabilizátor előnyeiről beszélt, hogy milyen is, amikor a gumi nyikorgással reagál, ha túlságosan nyomod neki. Miiiiiiiiiii? De a kedvencem Répa Kata, ő mindent visz. Télen "tesztelt" egy Range Rover SE verziót. Egy parkolóban körözgetett a letisztított részen. Majd megszólal: "most menjünk kicsit terepre!" - Mit gondoltok, hol volt a terep? - hát a parkoló le nem tisztított részén! Isteni!

Hogy a picsába lehet megismerni így egy autót? Miért nem ifj. Tóth vagy Túri Tomi tesztelnek ilyen masinákat, hogy mindenki láthassa, mit is tud, hogy kedvet kapjunk hozzá, és ne állítsunk olyan faszságokat, hogy az Opel Astra Gt veri a Porsche Carrera-t? A Discovery-n egy angol manus tesztel, és 260-nál fél kézzel gesztikulálva magyaráz, miközben az autó segge végig keresztben. Teszi mindezt úgy, mintha egy sör mellett üldögélne. Na, ezt hívják tesztelésnek!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://senkifoldje.blog.hu/api/trackback/id/tr32122047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása